آخرین ارسالی های انجمن

امروزه کاربرد اینترنت و شبکه در جامعه گسترش پیدا کرده و اکثرا از این شبکه ها استفاده مینمایند.
شبکه چیست و چند نوع دارد؟ ابزار مورد نیاز راه اندازی یک شبکه چیست؟ این دسته سوالات ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد.
شبکه (Network):
مجموعه ای از کامپیوتر ها، نرم افزار ها و سخت افزار های متصل به هم است که باعث میشوند کاربران بتوانند با هم ارتباط داشته باشند.
مزایای شبکه:
استفاده از منابع مشترک ( اطلاعات، سخت افزار و نرم افزار)
حذف محدودیت های جغرافیایی
تبادل سریع تر و دقیق تر اطلاعات
صرفه جویی در هزینه ها
افزایش امنیت
انواع شبکه های کامپیوتری از نظر پیکربندی:
Client / Server
Peer-To-Peer
Client / Server
یک یا چند کامپیوتر به عنوان سرویس دهنده (سرور) برای اشتراک منابع و فایل ها وجود دارد.
Peer-To-Peer
هر کاربر میتواند فایل ها را با دیگران بدون نیاز سرور به اشتراک بگذارد.
انواع شبکه از لحاظ جغرافیایی
از معمولی ترین شبکه ها، شبکه محلی(LAN (Local Area Network برای اتصال کامپیوتر های یک محل یا ناحیه در حد یک ساختمان
نوع دیگر شبکه های (WAN (Wide Area Network برای اتصال کامپیوتر ها در شهر و کشور های مختلف از طریق خطوط تلفن یا ماهواره
طراحی شبکه
تجهیزات غیر فعال (Passive)
کانکتور فیبر نوری
قطعه ای برای برقراری ارتباط فیبر نوری با سایر ادوات که در انواع ST,SC یا MTRJ موجود میباشد .
انواع کابل مسی UTP
کابل های مسی که از چند رشته به هم تابیده شده تشکیل شده اند، را با نام UTP میشناسند و انواع متداول آن عبارتند از :
Cat5 ,Cat5 ,Cat6 ,Cat7, تفاوت عمده این استاندارد ها در سرعت انتقال و فرکانس کاری میباشد.
رک Rack
محفظه ای فلزی که محل قرار گیری سوییچ ها، روترها، سرورها، UPS ها، یا هر یک از ادوات شبکه می تواند باشد. معمولا این رک ها از چهار طرف باز میشوند و به چرخ، درب قفل شونده شیشه ای و هواکش نیز مجهز هستند.
سوکت کابل مسی
قطعه ای برای اتصال کابل مسی با سایر ادوات
فیبر نوری
رشته هایی از شیشه یا پلاستیک که به جای الکترون ها، پرتوهای نور را عبور میدهند. فناوری فیبر نوری تحولی را در سرعت ارسال داده ها و گسترش شبکه ها در فواصل طولانی پدید آورد .
Keystone کابل مسی
مکانیزم داخل هر پریز شبکه (برای کابل های مسی) که حکم مادگی آن است .
پریز دیواری کابل مسی
هر ایستگاه شبکه برای برقراری ارتباط با شبکه باید با استفاده از پریز اتصال فیزیکی خود را برقرار کند.
کابل Patch Cord مسی
برای ایجاد اتصال بین ایستگاه کاری و پریز شبکه یا اتصال تجهیزات فعال به Patch Panel داخل رک از این کابل ها استفاده میشود.
داکت یا کانال دیواری
مسیری برای ارتباط کابل شبکه که در انواع فلزی یا پلاستیکی و در اندازه های مختلف ساخته میشود.
Patch Panel فیبر نوری
محل برقرای ارتباط بین کابل های فیبر نوری و تجهیزات اکتیو در داخل رک.
Patch Cord فیبر نوری
برای برقراری ارتباط بین تجهیزات فعال با Patch Panel در داخل رک از قطعات کابلی به این شکل استفاده میشود.
Patch Panel کابل های مسی
محلی برای برقراری ارتباط بین تجهیزات اکتیو و رشته کابل های سمت کاربران در داخل یک رک
تجهیزات فعال شبکه (Atcive)
سوییچ
سوییچ ها همان قلب شبکه های Star یا ستاره ای هستند، وظیفه انتقال ترافیک را بر عهده دارند. سوییچ ها در انواع قابل نصب در رک یا غیر قابل نصب در رک و قابل مدیریت کردن یا غیر قابل مدیریت تقسیم بندی میشوند.
روتر (مسیر یاب)
مسیر یاب ها به عنوان ادواتی هستند که در لایه 3 شبکه کار می کنند، وظیفه ایجاد ارتباط بین شبکه های مختلف را بر عهده دارند.
Media Converter
ابزاری برای تبدیل رسانه های مختلف به یکدیگر، مثلا وقتی یک طرف ارتباط با کابل مسی و طرف دیگر از فیبر نوری استفاده می کند، یکی از این تجهیزات می تواند در میان راه قرار گیرد و ارتباط دو رسانه مختلف را برقرار نماید.
صاعقه گیر
قطعه ای در شبکه های بی سیم برای جلوگیری از آسیب های وارده به تجهیزات شبکه. به آن گاهی برق گیر نیز میگویند.
سرور تیغه ای
کامپیوترهای سرور را می توان در نوع تیغه ای (Blade) که مناسب نصب در رک هستند تهیه نمود.
سرور
سرورها در انواع مختلف، سرویسهای گوناگون را به کاربران ارائه میدهند.
Access Point
نقطه دسترسی یا AP که مشابه سوییچ و گاهی اوقات روتر در شبکه های بی سیم عمل میکند.
فایروال
دیواره های آتش، محافظت کننده شبکه ها از حملات ویروسی، نفوذ گران و کرم های آسیب رسان.
کارت شبکه بی سیم
نمونه کارت شبکه ای که در شبکه های بی سیم مورد استفاده قرار میگیرد.
کارت شبکه
رابط فیزیکی ایستگاه های کاری با شبکه، که به NIC نیز معروف هستند.
تجهیزات بیسیم لیزری شبکه
در برخی از فناوری ها، از امواج لیزری به جای امواج رادیویی جهت ارتباط شبکه ای بی سیم استفاده میشود.
آنتن
برای دریافت امواج رادیویی درشبکه های بی سیم که به صورت Outdoor نصب میشوند به انواع متفاوتی از آنتن نیاز است .
سایر تجهیزات
مودم
مودمی که برای اتصال DSL (باند پهن) استفاده میشود.
ابزار پانچ کردن کابل مسی
از این ابزار برای ارتباط کابل مسی و Patch Panel استفاده میشود.
تجهیزات ویدیو کنفرانس
ابزاری جهت برقراری ارتباط بین نقاط دور دست به صورت ویدئو کنفرانسی
UPS
تامین کننده برق اضطراری
مالتی پورت
مالتی پورت برای اتصال چندین وسیله سریال به یکدیگر
تحلیل گر کابل
برای آگاهی از وضعیت شبکه و بستر ارتباطی، یکی از دستگاه های بسیار خوب و کارآمد، انواع تحلیلگرهای کابل و تحلیلگرهای شبکه میباشد.
بست کابل
قطعه ای پلاستیکی برای بستن و منظم کردن چندین رشته کابل
ابزار اتصال کانکتور فیبر نوری
از این ابزار برای اتصال فیبر نوری و کانکتور آن استفاده میشود.
آشنایی با اصطلاحات شبکه (قسمت دوم)
در قسمت اول آشنایی با اصطلاحات شبکه، شما با تعدادی از این اصطلاحات و نکات آشنا شدید. حال در این مطلب آموزشی قسمت دوم این این اصطلاحات را آماده کرده ایم.
DNS
مخفف عبارت Domain Name System میباشد. وظیفه این سیستم این است که برچسبها و دامنههایی که تنها توسط انسانها قابل خواندن میباشد را به یک IP آدرس تبدیل کند.
تصور کنید که شما در مرورگر خود، آدرس sarzamindownload.com را وارد میکنید. پس از فشردن کلید Enter برای ورود به این وبسایت، کامپیوتر شما، به DNS درخواستی ارسال میکند و در جواب، آدرس IP این وبسایت در اختیار کامپیوتر شما قرار خواهد گرفت و در نهایت وبسایت بارگذاری خواهد شد.
بصورت پیشفرض، شما به DNSهای ISP خود متصل هستید. اما میتوانید از DNSهای شرکتهای دیگر همانند OpenDNS استفاده نمایید.
Ethernet
وقتی که کامپیوتر شما از طریق کابل یا سیم به دستگاهی متصل است، درواقع شما به پورت Ethernet وصل هستید. یک کابل شبکه، در یک درگاه در کنار لپتاب که با نام Ethernet مشخص است، وصل میشود.
Network Interface / Network Adapter
اتصال شما به یک شبکه بصورت WiFi و Ethernet و یا یک Network Interface میباشد. اگر شما بصورت همزمان به یک شبکه هم از طریق Ethernet و هم از طریق WiFi متصل شوید، هر کدام از Network Interface های شما دارای یک IP منحصر به فرد خواهند شد.
Network Interfaceها همیشه دلالت بر یک سختافزار در پشت زمینه نیست. بلکه حتی نرمافزارها نیز میتوانند Network Interface را ایجاد کنند؛ مثل نرمافزارهای مجازی ساز VirtualBox.
Localhost
عبارت localhost به کامپیوتر فعلی موجود اشاره میکند. دقیقاً همانند قبل، localhost نیز یک نوع برچسب است که به یک IP اشاره میکند. وقتی که شما عبارت localhost را وارد میکنید، به آدرس آیپی 127.0.0.1 در نسخه 4 ارجاع میدهد.
MAC Address
MAC Address مخفف عبارت Media Access Control میباشد که یک آدرس واحد و منحصر به فرد برای هر دستگاه میباشد که گاهی به آن آدرس فیزیکی نیز میگویند. این آدرس اغلب در زمان ساخت دستگاه در کارخانه تعیین و اختصاص داده میشود.
Port
وقتی که نرمافزاری بخواهد اطلاعاتی را به شبکهای ارسال و یا از شبکهای دریافت کند، میبایست از طریق یک آدرس ما بین عدد 1 تا 65535 صورت گیرد. حال احتمالاً متوجه میشوید که چطور ممکن است شما چندین برنامه داشته باشید که هر کدام اطلاعاتی را مابین یک شبکه رد و بدل میکنند.
https://www.sarzamindownload.com:80
Protocol – TCP, UDP, ICMP و …
پروتکل در واقع راهها و روشهای متفاوتی برای برقراری ارتباط با اینترنت میباشد. دو پروتکل معروف TCP و UDP رایجترین و پرکاربردترین پروتکلهای موجود هستند.
Packet
Packetها واحدی از اطلاعات هستند که مابین دستگاهها ارسال و دریافت میشوند. وقتی که شما درخواست بارگذاری سایت sarzamindownload.com را میکنید، یک Packet به سرور ارسال میکنید که این Packet، حاوی درخواست بارگذاری سایت میباشد و در جواب، سرور برای شما تعداد زیادی Packet ها در جهت بارگذاری وبسایت ارسال خواهد کرد.
Firewall
Firewall یا ترجمه فارسی آن، دیوارآتش، یک نرمافزار یا سختافزاری است که ترافیکهای رد و بدل شدهی بخصوصی را میتواند مسدود کند. برای مثال، یک Firewall میتواند درخواستهای ارسالی به یکی از پورتها را برای شما مسدود کند تا هر درخواستی که به آن پورت ارسال شود، دیوارآتش را در مقابل خود ببیند.
HTTP
مخفف عبارت Hypertext Transfer Protocol میباشد. استانداریست که توسط مرورگرها استفاده میشود. از انواع دیگر پروتکلهای مشابه، پروتکل FTP و BitTorrent میباشد.
URL
URL یا Uniform Resource Locator، همان آدرس وب است. URL فعلی، همان است که در حال حاضر در Address Bar مرورگر خود میتوانید مشاهده کنید.
امیدواریم آشنایی با اصطلاحات رایج شبکه، به شما کمک کند تا دید بهتری در مورد شبکه های کامپیوتری پیدا کنید. مقالات مختلفی در مورد شبکه های کامپیوتری در سایت سرزمین دانلود وجود دارند. برای مطالعه به این بخش مراجعه کنید:
آشنایی با اصطلاحات شبکه (قسمت اول)
دانش شبکه کامپیوتر، مانند سایر علوم کامپیوتری دارای اصطلاحات و نکاتی است که ممکن است خیلی از کاربران آنها را شنیده باشند ولی ندانند آنها دقیقا به چه معنایی هستند و چه کاربردی دارند. دانستن این اصطلاحات کمک زیادی به درک بیشتر علم شبکه خواهد کرد.
ISP
این کلمه مخفف عبارت Internet Service Provider یا همان تأمین کننده خدمات اینترنت است. شرکتی که توسط آنها به اینترنت متصل شدهاید، یک ISP است.
LAN
LAN یا همان Local Area Network یک شبکه کوچک محلی است که در آن ممکن است تعداد مشخصی سیستم به یکدیگر وصل شده باشند. برای مثال، شبکه خانگی شما و یا محل کارتان، یک LAN به حساب میآید.
WAN
مخفف عبارت Wide Area Network میباشد. این نوع شبکه، یک شبکه بسیار وسیع است که ناحیه زیادی را در برمیگیرد. مثلاً ISP، یک ارتباط را بین شما و WAN آنها برقرار میکند.
IP Address
آدرس IP یا همان Internet Protocol یک آدرس است که متشکل از اعداد میباشد. وقتی که یک کامپیوتر میخواهد به کامپیوتر دیگری وصل شود، در واقع به IP آن کامپیوتر متصل خواهد شد. یعنی از روی IP میتواند آن کامپیوتر را در شبکه جهانی اینترنت (یا شبکه محلی) پیدا کند.
IPv4 یا IPv6
دو نوع متدوال از IP ها وجود دارند. یکی IP قدیم یا همان IP نسخه 4 و دیگری IP جدیدتر یا همان نسخه 6. دلیل ارائه نسل ششم IP ها این بود که تعداد کافی IPv4 برای همه کاربران موجود در فضای مجازی وجود ندارد.
Router
یک Router دستگاهی است که ترافیک شبکهای را رد و بدل میکند. در واقع یک واسطه است برای تبادل اطلاعات. برای مثال، وقتی که شما در خانه یک Router داشته باشید، ترافیک خروجی از دستگاههای خودتان را دریافت میکند و به اینترنت میفرستد. همچنین ترافیکهای دریافتی از اینترنت را دریافت و به دستگاههای شما ارسال میکند.
Gateway
یک Gateway، دستگاهی است که ترافیکها را بین شبکهها رد و بدل میکند. برای مثال، Router در منزل شما حکم یک Gateway را دارد. در واقع یک مسیر را ایجاد میکند تا اطلاعات را بین LAN و WAN رد و بدل کند.
NAT
کلمه NAT مخفف عبارت Network Address Translation میباشد و توسط Router مورد استفاده قرار میگیرد تا یک IP را بین مجموعهای از دستگاهها به اشتراک بگذارد. برای مثال، ممکن است که شما یک Router از نوع بیسیم (Wireless) در خانه داشته باشید که یک ارتباط WiFi را برای لپتاب و تلفن همراه شما ایجاد کند. شرکت ارائهدهنده خدمات اینترنت یا ISP یک IP بخصوص را در اختیارتان قرار میدهد تا توسط آن IP در محیط اینترنت شناخته شوید که به آن Public IP نیز میگویند.
DHCP
کلمه DHCP مخفف عبارت Dynamic Host Configuration Protocol میباشد و وظیفه آن، تنظیم یک IP بصورت اتوماتیک برای هر کدام از دستگاههای متصل به Router است. در واقع، وقتی که شما دستگاههای خودتان را به یک Router وصل میکنید، میبایست به هر کدام یک IP بصورت منحصر به فرد اختصاص دهید. DHCP بصورت اتوماتیک و خودکار این کار را به عهده خواهد گرفت تا شما مجبور نباشید که بصورت دستی به هر کدام از دستگاههای خود IP بدهید.
Hostnames
یک Hostname در حقیقت یک برچسب یا Label میباشد که به IP یک دستگاه اشاره میکند. برای مثال، ممکن است که لپ تاب فعلی شما، دارای یک Hostname به نام WINDOWSPC باشد. اگر قرار باشد دستگاه دیگری به لپتاب شما وصل شود، میتواند به برچسب WINDOWSPC متصل شود، آنگاه خود به خود به IP پشت این برچسب ارجاع داده خواهد شد.
Domain Name
نام دامنه یا Domain Name پایه و اساس نام وب سایتهاست. برای مثال، sarzamindownload.com یک دامنه است. نام دامنه، نوع دیگری از Hostname ها میباشد.

برچسب ها شبکهمقدماتی شبکهآموزشآموزش اصول شبکهاصطلاحات شبکهترفندهای شبکهتکنیک های شبکهآموزش شبکه
ارسال نظر
ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

نظرات ارسال شده