صفحه اصلی | انجمن | ورود | عضویت | خوراک | نقشه | تماس با ما | آپلود فایل | چت | فتوشاپ آنلاین تبلیغات
۸ حقیقت ساده در مورد روانشناسی که باید بدانید
::: در حال بارگیری لطفا صبر کنید :::

نام کاربري : پسورد : يا عضويت | رمز عبور را فراموش کردم


تعداد بازدید : 1776
نویسنده پیام
admin
آفلاین



ارسال‌ها: 1193
عضویت: 28 /6 /1392
تشکر کرده: 34
تشکر شده: 18
۸ حقیقت ساده در مورد روانشناسی که باید بدانید

روانشناسی برای بسیاری از افراد جذاب است، به طوری که با یادگیری نکات پایه در مورد رفتار و ذهن انسان، می‌توان خود و دیگران را به خوبی شناخت.
به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، روانشناسان با مراقبت از افرادی که مسئله‌ بهداشت روانی را تجربه می‌کنند و انجام روان‌درمانی، بررسی گزینه‌های درمانی و آموزش نحوه مدیریت علائم، نقش بسیار مهمی در مراقبت‌های بهداشتی دارند.
علاقه‌ برخی از افراد به روانشناسی با اشتیاق برای ادامه‌ کار در این زمینه تقویت می‌شود. ممکن است دیگران از روی کنجکاوی بخواهند بیشتر بیاموزند و یا اینکه در مورد موضوعی که نگران هستند به دنبال روانشناس بگردند. مهم نیست دلیل چه باشد. روانشناسی در ایجاد درک بهتر از موضوعاتی چون احساسات، انگیزه، شناخت، عشق و ارتباط به شما کمک می‌کند.
در ابتدا ممکن است روانشناسی یک مبحث گسترده و دلهره‌آور به نظر برسد، اما فهمیدن چند حقیقت اساسی می‌تواند شروع را آسان کند. هنگامی که درک درستی از مسائل پایه داشته باشید، آمادگی بیشتری برای کشف راه‌های مختلفی که این رشته به بهبود زندگی روزمره، سلامتی و رفاه شما کمک می‌کند، خواهید داشت.
۱- روانشناسی علم مطالعه‌ ذهن و رفتار است
روانشناسی را می‌توان مطالعه‌ فرآیند ذهنی و رفتار دانست. این اصطلاح از واژه‌ یونانی Psyche گرفته شده و به معنی روح و نفس است و logia به معنای مطالعه کردن است. روانشناسی همیشه به شکل امروزی وجود نداشته است. در واقع، روانشناسی به عنوان یک رشته به نسبت جوان در نظر گرفته می‌شود، همان طور که به گفته یک روانشناس:«روانشناسی، دارای گذشته‌ کوتاه، اما سابقه‌ای طولانی است.»
روانشناسی از زیست و فلسفه سرچشمه گرفته است و با سایر رشته‌ها از جمله جامعه شناسی، پزشکی، زبان‌شناسی و انسان شناسی رابطه تنگاتنگی دارد.
روانشناسی به سرعت رشد کرده و نقشی شگرف در جهان امروز بازی می‌کند. روانشناسان در بیمارستان‌ها، کلینیک‌های بهداشت روان، مدارس، کالج‌ها و دانشگاه‌ها، سازمان‌های دولتی و مشاغل خصوصی مشغول به کار هستند. آن‌ها وظایف و نقش‌های متنوعی را انجام می‌دهند، از درمان بیماری‌های روانی گرفته تا انجام تحقیقات برای تأثیرگذاری بر سیاست بهداشت عمومی.
۲- روانشناسی بر روش‌های علمی مبتنی است
یکی از متداول‌ترین افسانه‌ها در مورد روانشناسی، مبتنی بر "عقل سلیم" بودن آن است. مشکلی که در این مورد وجود دارد این است که تحقیقات روانشناختی به ما نشان داده است بسیاری از مواردی که به اعتقاد ما عقل سلیم هستند، در حقیقت اصلاً درست نیستند. اگر عقل سلیم همان طور که مردم می‌گویند رایج بود، مردم رفتا‌هایی را که می‌دانند برای آن‌ها مضر است مانند سیگار کشیدن یا خوردن غذای بی‌ارزش انجام نمی‌دادند.
با به چالش کشیدن برخی از تصورات غلط ما در مورد چگونگی و چرایی رفتاری که مردم انجام می‌دهند، روانشناسان قادر به ارائه پاسخ‌هایی هستند که به حل مشکلات دنیای واقعی کمک می‌کند.
روانشناسی برای تحقیق درباره‌ سوالات و پیدا کردن پاسخ و نتیجه‌ آن‌ها بر روش‌های علمی تکیه می‌کند. با استفاده از روش‌های تجربی، محققان توانایی کشف رابطه‌ میان متغیر‌های متفاوت را دارند. روانشناسان برای مطالعه در مورد ذهن انسان و رفتار وی، از تکنیک‌هایی همچون مشاهدات طبیعی، آزمایش‌ها، مطالعات موردی و پرسشنامه استفاده می‌کنند.
۳- روانشناسی چندین دیدگاه دارد
موضوعات و سوالات روانشناسی می‌توانند از زوایای مختلف بررسی شوند. هر دیدگاه به درک سطح جدیدی از یک موضوع کمک می‌کند. چند دیدگاه اصلی در روانشناسی عبارتند از دیدگاه‌های زیست شناختی، شناختی، رفتاری، تکاملی و انسان گرایانه.
برای مثال تصور کنید روانشناسان در تلاش هستند تا عواملی را که بر زورگویی موثر هستند، پیدا کنند. یک روانشناس ممکن است دیدگاه زیست شناختی را برگزیند و نقش ژنتیک و مغز را بررسی کند. دیگری ممکن است دیدگاه رفتاری را برگزیند و چگونگی تقویت زورگویی توسط محیط را مورد مطالعه قرار دهد.
۴- روانشناسی زیرشاخه‌هایی دارد
روانشناسی علاوه بر دیدگاه‌های متفاوت، چندین زیرشاخه نیز دارد. روانشناسان غالباً تخصص خود را در یک زمینه خاص انتخاب می‌کنند. از بزرگترین زیرشاخه‌ها می‌توان به روانشناسی بالینی، روانشناسی شخصیت، روانشناسی شناختی، روانشناسی رشد و روانشناسی اجتماعی اشاره کرد.
روانشناسی که شما احتیاج دارید برحسب مشکلتان انتخاب می‌شود. اگر علائم عاطفی یا روانی را تجربه می‌کنید، به یک مشاور یا روانشناس بالینی نیاز دارید. اگر در مورد اینکه آیا فرزندتان به صورت طبیعی رشد می‌کند سوال دارید، می‌توانید به یک روانشناس رشد مراجعه کنید.


خدايا ، من در كلبه فقيرانه خود چيزی را دارم كه تو در عرش كبريايي خود نداري ،من چون تویی دارم و تو چون خود نداری

همیشه امیـــد داشته باش
یکشنبه 26 دی 1400 - 13:55
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر



تازه سازي پاسخ ها
پرش :